Pagina's

maandag 16 augustus 2010

Hollandse gehaktballetjes met kropsla


4 personen:
- 400 g gekruid gehakt (half om half)
- 1/2 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook
- 2 beschuiten
- 1 ei
- snufje nootmuskaat
- 1 duopak aardappelschijfjes
- 1 zak gemengde sla
- 1/4 komkommer (in halve plakjes)
- 2 tomaten (in stukjes)
- 3 el caesardressing

Bereiden: 20 min. Kook het ei in 8 min hard en laat afkoelen. Meng het gehakt met de ui, knoflook, beschuit, ei en nootmuskaat en draai er balletjes van. Bak de balletjes rondom bruin, voeg een scheut water toe en stoof de balletjes in 10 min gaar. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 min goudbruin en gaar. Meng de sla met de komkommer. Schep de dressing erdoor met peper en zout naar smaak. Garneer met tomaat en ei.

Bron: Aangepast recept van Albert Hein

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...