Pagina's

zondag 16 september 2012

Klassieke runderrolletjes

6 personen
- 1 wortel, in blokjes
- 4 uien
- 3 augurken
- 6 dunne runderlapjes
- zout en peper
- 3 tl mosterd
- 6 plakken ontbijtspek
- 2 el boter
- 1 el tomatenpuree
- 2 el bloem
- houten prikkers of keukengaren


Bereiden: Snijd 2 uien in grove blokjes en de andere 2 in fijne ringen. Snijd de augurken in de lengte in vieren. Dep de runderlapjes droog, bestrooi met zout en peper en besmeer met mosterd. Beleg elke rollade met een plak ontbijtspek, 2 stukken augurk en wat uiringen. Laat de rand vrij. Rol het vlees op vanaf de smalle kant en steek of bind vast.
Verhit de boter in een grote braadpan. Bak de rolletjes rondom bruin, neem uit de pan. Bak de wortel en uiblokjes in het bakvet. Voeg de tomatenpuree toe en fruit kort mee. Blus af met ca. 750 ml water en breng aan de kook. Leg de rolletjes weer terug in de pan en smoor het geheel afgedekt 2 uur.
Houd de rolletjes warm. Giet de fond door een zeef in een pan. Roer de bloem met 4 el koud water glad. Roer door de fond en breng de saus aan de kook. Laat 5 min zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met aardappels en sperziebonen.

Variatie: Runderrolletjes met mangochutney en paddestoelen. Besmeer de runderlapjes met 8 el mangochutney en beleg met 80 g paddenstoelen en 2 wortels (in dunne plakjes). Bestrooi met een half bosje koriander, peper en zout.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...