Pagina's

donderdag 20 december 2012

Mediterrane ovenstoof

4 personen
- 3 aardappelen, eigenheimer, geschild
- 1 aubergine, in blokjes van 3 cm
- 1 rode paprika, in stukken
- 4 el olijfolie
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 blik tomatenblokjes, 400 g
- 1 el gedroogde oregano
- 1 schaal tasty tom tomaten, in plakken
- 1 bakje Griekse olijven met Deense kaas (150 g)
- 1 zakje peterselie (30 g), blaadjes fijngesneden



Bereiden: (20 minuten, wachten 45 minuten) Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aard-appelen in blokjes van 2 cm. Leg de aubergine, paprika en aardappel op een bakplaat, schep door elkaar en besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en zout. Bak ca. 20 min. in de oven. 
Doe de bleekselderij, tomatenblokjes en oregano met de groenten, peper en zout in de schaal en schep om. Verdeel de tomaat erover. Zet ca. 25 min. in de oven. 
Neem de stoof uit de oven. Meng de olijven en kaas met de peterselie en strooi erover. Lekker met kippenpoten en meergranen stokbrood.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...