Pagina's

zaterdag 22 december 2012

Teriyakispiesen

4 personen
- 300 g kipfilet
- 1 flesje woksaus teriyaki (240 ml)
- 300 g fijne mienestjes
- 3 el zonnebloemolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 zak chinese roerbakmix (600 g)
- 2 el gezouten pinda's









Bereiden: (20 minuten, wachten 30 minuten) Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm. Doe ze in een kom en meng er 1/3 van de woksaus door. Laat 30 min. afgedekt staan in de koelkast. Rijg daarna de blokjes kip aan de satéprikkers.
Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de grillpan en gril de spiesen in 6 min. rondom bruin en gaar. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de knoflook en roerbakmix 4 min. Voeg de rest van de woksaus toe en warm nog 2 min. door. Schep de mie in 4 kommen, verdeel de groente erover en bestrooi met de pinda's. Leg de spiesen erop. Lekker met kroepoek.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...