Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
2 groentebouillonblokjes
1 el olie
400 g basmatirijst
ca. 10 saffraandraadjes
100 ml droge witte wijn
ca. 600 g kabeljauw (haasje)
zout en peper
donderdag 29 november 2012
woensdag 28 november 2012
Pompoengratin
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten + wachttijd
Ingrediënten
750 g hokkaidopompoen, in dunne plakken
750 g aardappels, geschild en in dunne plakken
400 ml slagroom
100 ml melk
zout en peper
nootmuskaat
500 g champignons, in plakjes
Bereidingstijd 20 minuten + wachttijd
Ingrediënten
750 g hokkaidopompoen, in dunne plakken
750 g aardappels, geschild en in dunne plakken
400 ml slagroom
100 ml melk
zout en peper
nootmuskaat
500 g champignons, in plakjes
dinsdag 27 november 2012
Kip met rozemarijn en port
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 70 minuten
Ingrediënten
600 g kipfilet, gehalveerd
1 bol knoflook
zout en peper
1 el olie
1 el boter
250 ml witte port
250 ml slagroom
Bereidingstijd 70 minuten
Ingrediënten
600 g kipfilet, gehalveerd
1 bol knoflook
zout en peper
1 el olie
1 el boter
250 ml witte port
250 ml slagroom
maandag 26 november 2012
Selderij-crèmesoep met notencroutons
Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
1 kg knolselderij, in blokjes
250 g aardappels, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
3-4 el olie
2 groentebouillonblokjes
1/2 bosje peterselie, fijngehakt
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
1 kg knolselderij, in blokjes
250 g aardappels, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
3-4 el olie
2 groentebouillonblokjes
1/2 bosje peterselie, fijngehakt
zondag 25 november 2012
Kleffe chocoladecake met kirschroom
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
200 g pure chocolade
200 g gezouten boter
250 g suiker
5 eieren
1 el bloem
200 ml slagroom
2 el kirsch
Bereidingstijd
Ingrediënten
200 g pure chocolade
200 g gezouten boter
250 g suiker
5 eieren
1 el bloem
200 ml slagroom
2 el kirsch
zaterdag 24 november 2012
Vispakketjes met paddenstoelen en aardappel
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
500 g paddenstoelenmelange (b.v. shiitake,
oesterzwammen, kastanjechampignons),
in grote stukken
70 g roomboter, in stukjes
Bereidingstijd
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
500 g paddenstoelenmelange (b.v. shiitake,
oesterzwammen, kastanjechampignons),
in grote stukken
70 g roomboter, in stukjes
vrijdag 23 november 2012
Druivenbrood met taleggio
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
250 g bloem
1/2 zakje gedroogde gist
1/2 el suiker
1/2 tl zout
1 el olijfolie
2 el rozijnen
100 ml zoete wijn
Bereidingstijd
Ingrediënten
250 g bloem
1/2 zakje gedroogde gist
1/2 el suiker
1/2 tl zout
1 el olijfolie
2 el rozijnen
100 ml zoete wijn
donderdag 22 november 2012
Kip met ananas
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 kipfilets
2 tl paprikapoeder
5 el zonnebloemolie
1/4 ananas, geschild
2 kiwi's, geschild
3 el sweet chilisaus
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 kipfilets
2 tl paprikapoeder
5 el zonnebloemolie
1/4 ananas, geschild
2 kiwi's, geschild
3 el sweet chilisaus
woensdag 21 november 2012
Risotto ai funghi
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
50 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 ui
2 bospaddenstoelenbouillonblokjes
1 el olijfolie
300 g risottorijst
250 g paddenstoelen (shiitakes, portobello, champignons),
in gelijke stukken
Bereidingstijd
Ingrediënten
50 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 ui
2 bospaddenstoelenbouillonblokjes
1 el olijfolie
300 g risottorijst
250 g paddenstoelen (shiitakes, portobello, champignons),
in gelijke stukken
dinsdag 20 november 2012
Wildepaddenstoelenbruschetta
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
60 ml extra vierge olijfolie + extra
30 g ongezouten boter
300 g gemengde wilde paddenstoelen, grote gehalveerd
2 sjalotjes, fijngehakt
3 tenen knoflook, 2 fijngehakt, 1 gehalveerd
60 ml droge witte wijn
4 sneden zuurdesembrood
Bereidingstijd
Ingrediënten
60 ml extra vierge olijfolie + extra
30 g ongezouten boter
300 g gemengde wilde paddenstoelen, grote gehalveerd
2 sjalotjes, fijngehakt
3 tenen knoflook, 2 fijngehakt, 1 gehalveerd
60 ml droge witte wijn
4 sneden zuurdesembrood
maandag 19 november 2012
Salade met gepocheerde peer en roquefort (Jamie)
Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 40 minuten + wachttijd
Ingrediënten
750 ml rode wijn
250 g lichtbruine basterdsuiker
1 kaneelstokje
2 steranijs
1 sinaasappel
6 stevige conferenceperen
handvol halve walnoten
Bereidingstijd 40 minuten + wachttijd
Ingrediënten
750 ml rode wijn
250 g lichtbruine basterdsuiker
1 kaneelstokje
2 steranijs
1 sinaasappel
6 stevige conferenceperen
handvol halve walnoten
zondag 18 november 2012
Chocoladepudding met kersen
Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 25 minuten + wachttijd
Ingrediënten
100 g pure chocolade
1 zakje chocoladepuddingpoeder (om te koken)
4 el suiker
600 ml melk
1 pot kersen (370 ml)
1 tl maizena
2 el bruine rum
Bereidingstijd 25 minuten + wachttijd
Ingrediënten
100 g pure chocolade
1 zakje chocoladepuddingpoeder (om te koken)
4 el suiker
600 ml melk
1 pot kersen (370 ml)
1 tl maizena
2 el bruine rum
zaterdag 17 november 2012
Varkenshaas met walnoten en selderijremoulade
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
2 varkenshaasjes (300 g)
60 g walnoten, gehakt + extra voor erbij
70 g zuurdesembroodkruim
30 g ongezouten boter, gesmolten
3 el fijngehakte bladpeterselie
1 el olijfolie
600 g knolselderij, geschild, in luciferreepjes
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
2 varkenshaasjes (300 g)
60 g walnoten, gehakt + extra voor erbij
70 g zuurdesembroodkruim
30 g ongezouten boter, gesmolten
3 el fijngehakte bladpeterselie
1 el olijfolie
600 g knolselderij, geschild, in luciferreepjes
vrijdag 16 november 2012
Bloemkoolschotel met hazelnootkorst
Recept voor 4-6 personen
Bereidingstijd 50 minuten
Ingrediënten
850 g bloemkoolroosjes
50 g hazelnoten, fijngehakt
1 snee extra knapperige toast, grof gehakt
Kaassaus (sauce mornay)
30 g boter
30 g bloem
Bereidingstijd 50 minuten
Ingrediënten
850 g bloemkoolroosjes
50 g hazelnoten, fijngehakt
1 snee extra knapperige toast, grof gehakt
Kaassaus (sauce mornay)
30 g boter
30 g bloem
donderdag 15 november 2012
Rode-uiensoep met munster
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
2 el olijfolie
125 g gerookte spekblokjes
600 g rode uien, in ringen
1 tl kerriepoeder
150 ml rode wijn
1,5 liter groentebouilloon
5 takjes tijm
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
2 el olijfolie
125 g gerookte spekblokjes
600 g rode uien, in ringen
1 tl kerriepoeder
150 ml rode wijn
1,5 liter groentebouilloon
5 takjes tijm
woensdag 14 november 2012
Pompoenchutney
Recept voor 10 porties
Bereidingstijd
Ingrediënten
1/2 oranje pompoen (ca. 400 g)
2 el olie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 rode pepers, zaden verwijderd, fijngesneden
3 cm verse gemberwortel, fijn geraspt
1/2 tl kerriepoeder
1/2 tl kaneelpoeder
Bereidingstijd
Ingrediënten
1/2 oranje pompoen (ca. 400 g)
2 el olie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 rode pepers, zaden verwijderd, fijngesneden
3 cm verse gemberwortel, fijn geraspt
1/2 tl kerriepoeder
1/2 tl kaneelpoeder
dinsdag 13 november 2012
Zuurkool-ovenschotel met spek
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten, oventijd 40 minuten
Ingrediënten
15 g boter
125 g gerookte spekblokjes
1 el mosterd
2 appels, in stukjes
50 g rozijnen
1 pak wijnzuurkool (500 g)
2 x 400 g aardappelpuree
Bereidingstijd 25 minuten, oventijd 40 minuten
Ingrediënten
15 g boter
125 g gerookte spekblokjes
1 el mosterd
2 appels, in stukjes
50 g rozijnen
1 pak wijnzuurkool (500 g)
2 x 400 g aardappelpuree
maandag 12 november 2012
Lauwwarme bonen met ham
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
300 g gedroogde flageolets (1 nacht geweekt)
4 tenen knoflook
2 uien, fijngesneden
2 laurierblaadjes
100 g verse roomkaas
100 g geraspte Parmezaanse kaas
10 g verse dragon, fijngesneden + 8 toefjes
Bereidingstijd
Ingrediënten
300 g gedroogde flageolets (1 nacht geweekt)
4 tenen knoflook
2 uien, fijngesneden
2 laurierblaadjes
100 g verse roomkaas
100 g geraspte Parmezaanse kaas
10 g verse dragon, fijngesneden + 8 toefjes
zondag 11 november 2012
IJspannenkoek
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
1 ei
90 g bloem
280 ml halfvolle melk
20 g boter
1/2 bak vanilleroomijs
100 g chocolade extra puur, in stukjes
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
1 ei
90 g bloem
280 ml halfvolle melk
20 g boter
1/2 bak vanilleroomijs
100 g chocolade extra puur, in stukjes
zaterdag 10 november 2012
Wildragout met paddenstoelen
Recept voor 6-8 personen
Bereidingstijd 50 minuten + wachttijd
Ingrediënten
1 kg wildragout-vlees, in blokjes
50 g boter
100 g spekblokjes
500 g uien, in ringen
1 tl venkelzaad
2,5 flesje donker bier à 30 ml
1 steranijs
Bereidingstijd 50 minuten + wachttijd
Ingrediënten
1 kg wildragout-vlees, in blokjes
50 g boter
100 g spekblokjes
500 g uien, in ringen
1 tl venkelzaad
2,5 flesje donker bier à 30 ml
1 steranijs
vrijdag 9 november 2012
Paddenstoelenpasteitje
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd
Ingrediënten
1 kruimige aardappel
50 g boter
25 g bloem
150 g gemengde paddenstoelen, in stukken
150 g oesterzwammen, in stukken
1 courgette, grof geraspt
250 ml bospaddenstoelenbouillon
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd
Ingrediënten
1 kruimige aardappel
50 g boter
25 g bloem
150 g gemengde paddenstoelen, in stukken
150 g oesterzwammen, in stukken
1 courgette, grof geraspt
250 ml bospaddenstoelenbouillon
woensdag 7 november 2012
Karbonades met bier en laurier
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd
Ingrediënten
2 uien
4 schouderkarbonades
zout en peper
2 el bloem
2 el boter
1 el tomatenpuree
1 flesje bruin bier
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd
Ingrediënten
2 uien
4 schouderkarbonades
zout en peper
2 el bloem
2 el boter
1 el tomatenpuree
1 flesje bruin bier
maandag 5 november 2012
Rucolasalade met paddenstoelen en aubergine
Bereidingstijd
Ingrediënten
1 kleine aubergine
200 ml zonnebloemolie
250 g gemengde paddenstoelen
2 teentjes, knofllook, geperst
75 g rucola
1 rode ui, in halve ringen
50 g oude kaas, in krullen geschaafd
zondag 4 november 2012
Crème brûlée
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten + wachttijd
Ingrediënten
1 vanillestokje
250 ml slagroom
250 ml melk
5 eieren
100 g suiker
50 g witte basterdsuiker
4 eenpersoons ovenschaaltjes, inhoud 150 ml
Bereidingstijd 15 minuten + wachttijd
Ingrediënten
1 vanillestokje
250 ml slagroom
250 ml melk
5 eieren
100 g suiker
50 g witte basterdsuiker
4 eenpersoons ovenschaaltjes, inhoud 150 ml
zaterdag 3 november 2012
vrijdag 2 november 2012
Kip in zoetzure saus
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 el olijfolie
300 g kipfilet, in stukjes
4 pakje tomato frito
2 el gembersiroop
2 el ketjap
1 pot zilveruitjes (340 g), uitgelekt
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 el olijfolie
300 g kipfilet, in stukjes
4 pakje tomato frito
2 el gembersiroop
2 el ketjap
1 pot zilveruitjes (340 g), uitgelekt
Abonneren op:
Posts (Atom)