Pagina's

maandag 11 maart 2013

Kip met knoflookaardappels uit de oven

4 personen
- 800 g grote aardappels, geschild en in achten
- zout en peper
- 3-4 uien, in parten
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 500 g kerstomaten, rode en gele, gehalveerd
- 2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
- 5 el olijfolie, extra vierge
- 80 g parmezaam
- 100 ml crème fraîche
- 50 g boter
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- 4 kipfilets, in grote stukken

Bereiden: (35 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappels 15 minuten in water met zout. Meng de tomaten, uien, knoflook, rozemarijn, zout en peper met 3 el olie. Verdeel het mengsel over een helft van de bakplaat. Meng de parmezaan met de crème fraîche. Giet de aardappels af en verdeel ze over de andere helft van de bakplaat. Verdeel de boter en de parmezaancrème portiegewijs over de aardappels. Bak ca. 15 minuten in de oven.
Roer intussen de sojasaus door de honing. Verhit de rest van de olie en bak de kipfilet 8-10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk aan het einde van de gaartijd met de marinade en bak kort mee. Dien de kip op met de ovenaardappels en groenten.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...