Pagina's

woensdag 6 maart 2013

Spicy sesamnoedels

4 personen
- 1 rode peper, schoongemaakt
- 2 el pindakaas
- 1 limoen, uitgeperst
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
- 150 ml sterke zwarte thee
- 300 g gerookte kipfilet
- 300 g winterpeen
- 1 zak sugar snaps (200 g)
- 300 g mienestjes fijn (pak 500 g)
- 2 el sesamolie
- 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes

Bereiden: (25 minuten) Halveer de rode peper in de lengte. Doe de pindakaas, het limoensap, de peper, knoflook, gember en thee in de keukenmachine en maal tot saus.
2. Snijd de kip en de peen in dunne plakjes en snijd die in reepjes. Halveer de sugarsnaps in de lengte. Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water. Kook de laatste 2 min. de peen en sugarsnaps mee. Giet af. Verhit de olie in een wok en roerbak de mie, groenten en kip 1 min. Voeg de helft van de saus toe en warm nog 1 min. door. Verdeel over 4 kommen en bestrooi met de bosui. Serveer met de rest van de saus.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...