Pagina's

woensdag 13 maart 2013

Thaise biefstuksalade

4 personen
- 1 limoen, uitgeperst
- 2 tl lichtbruine basterdsuiker
- 1 el vissaus (flesje 250 ml)
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 rode peper, schoongemaakt
- 1 rode ui, gehalveerd
- 1 zak peultjes (200 g)
- 1 komkommer
- 1 bakje koriander (15 g), alleen de blaadjes
- 300 g biefstuk, op kamertemperatuur
- 1 el zonnebloemolie
- el pinda's, gezouten


Bereiden: Meng het limoensap, de suiker, vis- en sojasaus in een kom tot een dressing. Snijd de rode peper in reepjes en roer door de dressing. Snijd de uihelften in flinterdunne plakjes en voeg toe. Kook de peultjes 2 min. in kokend water. Giet af in een zeef en spoel af met koud water. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de helften in schuine plakken. Meng de komkommer, peultjes en koriander in een schaal.
Besprenkel de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 4-5 min. medium. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in dunne plakjes. Voeg toe aan de groenten en schep de dressing erdoor. Bestrooi met de pinda's. Lekker met witte rijst.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...