Pagina's

vrijdag 26 april 2013

Walnotenpoffertjes met zoetzure wortel

4 personen
- 150 g walnoten
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- zout en peper
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 1 winterpeen
- 100 g rucola
- 2 el boter
- 2 el azijn
- 2 el honing



Bereiden: (45 minuten) Maal 100 g walnoten zeer fijn. Meng de gemalen walnoten met het bakmeel en een snuf zout. Klop de eieren met de melk los. Roer het walnoten-meelmengsel erdoorheen tot een glad beslag. Voeg wat zout en peper toe. Laat het beslag ca. 10 min. rusten.
Schil de winterpeen en rasp hem op in dunne reepjes. Was de rucola en laat  hem goed uitlekken. Rooster de overige walnoten in een droge pan goudbruin.
Smelt de boter. Verhit de poffertjespan en vet hem in met de gesmolten boter. Vul ieder kuiltje met beslag en bak de poffertjes ca. 1 minuut. Draai de poffertjes om met een kleine vork en bak ze nog 1-2 minuten. Houd de poffertjes warmen herhaal tot het beslag op is.
Verhit de azijn en de honing in een pan. Meng goed en voeg de wortelreepjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatste moment de rucola toe zodat hij net begint te slinken. Verdeel de warme poffertjes over de borden en leg er de wortel en rucola op. Bestrooi met geroosterde walnoten.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...