Pagina's

woensdag 17 april 2013

Zalmfilet met Parmezaan-broodkorst

4 personen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el olie
- 500 g spinazie (diepvries)
- 2-3 sneetjes witbrood (oud)
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 3-4 takjes peterselie, gehakt
- 2 el boter
- 250 g kerstomaten
- zout en peper
- nootmuskaat
- 150 ml slagroom
- 600 g zalmfilet
- 50 g parmezaan (stuk)

Bereiden: (50 minuten) Verhit de olie in een pan en fruit de ui erin. Voeg de bevroren spinazie en 3 el water toe ne smoor afgedekt ca. 15 min. Kook ca. 5 min onafgedekt verder zodat het kookwater verdampt.
Verkruimel voor de korst het brood fijn. Verhit de boter in een pan en bak het brood goudbruin. Voeg de knoflook en peterselie toe en bak kort mee. Neem van het vuur.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng de spinazie met zout en peper en nootmuskaat op smaak. Verdeel met de tomaten over een ovenschaal. Giet de slagroom eroverheen. Dep de zalmfilet eventueel droog en snijd hem in moten. Wrijf in met zout en peer en leg de zalm op de spinazie,. Rasp de parmezaan en roer hem door het broodmengsel. Verdeel het mengsel over de zalm en druk licht aan. Bak ca. 20 min. in de oven. Lekker met aardappelpuree.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...