Pagina's

donderdag 30 mei 2013

Gepofte aardappel met radijs-kwarkspread

4 personen
- 4 grote of 6 middelgrote aardappels, vastkokend
- 500 g kwark
- 4 el olijfolie + 1 el voor erover
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 tl geraspte mierikswortel
- takjes krulpeterselie, blaadjes losgehaald
- 12 radijsjes, in plakjes + extra voor garnering

Bereiden: (20 minuten, uitlekken 1 nacht, oven 80 minuten) Leg een schone theedoek in een vergiet en schep de kwark erin. Dek af met een bord of deksel, zet in de gootsteen of zet er een bak onder en laat een paar uur of nog liever een nacht uitlekken.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de aardappels schoon en prik ze met een satéprikker in. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie, glimmende kant boven, druppel er wat olie op en vouw tot pakketjes. Pof ze in het midden van de oven in 1 uur (middelgrote) tot 80 minuten( grote) op een rooster gaar.
Meng de kwark in een kom met de rest van de olijfolie, de lente-ui, knoflook, mierikswortel en peterselie en breng op smaak met zout. Snijd de  helft van de radijsplakjes in stukjes en schep luchtig door het kwarkmengsel.
Neem de aardappels uit de oven, haal ze uit de folie, snijd ze aan de bovenkant kruislings in en trek ze meen beetje open. Schep op elke aardappels een flinke toef radijsspread, giet er nog wat olijfolie over en strooi de rest van de plakjes radijs en peterselie erover.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...