Pagina's

donderdag 2 mei 2013

Provencaalse portobello

4 personen
- 4 portobello's of reuzenchampignons
- 2 el olijfolie
- 1 sneetje oud brood zonder korst, fijn verkruimeld
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el verse tijm, gehakt
- 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 4 takjes tijm om te garneren






Bereiden: (40 minuten) Verwarm de oven voor op 200°C. Veeg of borstel de paddenstoelen schoon. Draai de stelen uit de hoeden van de paddenstoelen en hak deze fijn. Bestrijk de portobellohoeden aan de buitenkant met olijfolie en zet ze omgekeerd in 4 ovenvaste schaaltjes. Meng het broodkruim met de gehakte stelen, knoflook, tijm, geitenkaas, zout en peper en verdeel deze vulling over de portobello’s. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Haal de takjes tijm door wat olie en leg ze op de paddenstoelen. Zet de paddenstoelen 20 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn en de vulling goudbruin is.
Variatie:
• Voeg aan de vulling gehakte gedroogde tomaten op olie toe.
• Vervang de helft van de geitenkaas door reepjes rauwe ham.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...