Pagina's

vrijdag 24 mei 2013

Terrine

4 personen
- 5 sneetjes witbrood zonder korst
- 100 ml slagroom
- 2 eieren
- 2 el gehaktkruiden
- 1 el gedroogde dragon
- 50 g gepelde pistachnoten
- 750 g half-om-halfgehakt
- 200 g ontbijtspek in lange plakken





Bereiden: (60 minuten) Snijd het brood in blokjes en meng met de room en eieren. Laat het brood in 10 minuten zacht worden. Roer het broodmengsel dan goed door en kneed het samen met de gehaktkruiden, dragon en pistachenoten door het gehakt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Terrine en paté: het verschil Het verschil tussen een paté en een terrine is klein. Patés hebben een zachtere structuur, worden meestal gemaakt met vlees en lever als basisingrediënten en geserveerd in de schaal waarin ze bereid zijn. Terrines hebben vaak een grovere structuur dan paté, de verschillende ingrediënten zijn duidelijk zichtbaar. Soms worden de ingrediënten voor een terrine eerst gegaard en daarna samengeperst. Terrines kunnen gemaakt zijn van vlees, maar ook vis en groenten behoren tot de mogelijkheden. Bekleed de patévorm met het spek en laat de uiteinden van het spek over de rand van de vorm hangen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de vorm met het gehaktmengsel en duw goed aan. Tik een paar keer met de vorm op het werkblad om luchtbellen te voorkomen. Vouw het overhangende spek over het gehakt en zet de patévorm in een ovenschaal. Giet er kokend water bij tot aan het midden van de vorm en bak de terrine in 40-50 minuten gaar in de oven. Laat de jus voorzichtig uit de vorm lopen in een kom en snijd de terrine in dikke plakken. Serveer de jus er eventueel bij. Lekker met brood of aardappels uit de oven en een salade.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...