Pagina's

dinsdag 4 juni 2013

Gegrilde zeebaars met tomaat, citroen en amandelen

4 personen
- 750 g kleine tomaten
- 1 citroen, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 100 g amandelen met vlies, grof gehakt
- 4 el olijfole
- zout en peper
- 4 zeebaarsfilets (à 150 g)






Bereiden: (40 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten in een ovenschaal. Verdeel de citroen, knoflook en amandelen erover en druppel er 2 el olijfolie overheen. Bestrooi met zout en peper en bak het geheel ca. 25 minuten in de oven.
Dep de zeebaarsfilet droog en wrijf in met 2 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Verhit een grillpan en grill de filets ca. 2 minuten aan beide zijden. Neem de filets voorzichtig uit de pan en leg ze nog ca. 4 minuten bij de tomaten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...