Pagina's

dinsdag 23 juli 2013

Courgettes gevuld met lamsgehakt en abrikozen

4 personen
- 4 middelgrote courgettes
- 1 el olijfolie en olie om te besprenkelen
- 75 g ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 lente-uit, in dunne ringen
- 20 g dragon, blaadjes fijngesneden
- 375 g lamsgehakt
- 1 el worcestersaus
- 50 g geraspte oude kaas
- 8 gedroogde abrikozen, in stukjes



Bereiden: (40 minuten, oven 30 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de courgettes neer en snijd er over de lengte een dun kapje af. Deze gebruik je om de courgettes af te dekken tijdens het bakken.
Hol de courgettes uit met een meloenuitsteker, maar laat 3/4 cm van de wand zitten. Snijd het uitgeholde vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in en koekenpan en bak de ui, knoflook en het uitgeholde vruchtvlees zacht in 7-10 minuten op laag vuur. Laat iets afkoelen en meng met de lente-ui, dragon, gehakt, worcestersaus, kaas en abrikozen en breng op smaak met zout en peper. Meng goed en vorm er worstjes van die in de holte van de courgettes passen. Het mag erboven uitsteken. Leg de kapjes erop en zet de courgettes in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met wat olie.
Bak de courgettes in het midden van de oven in 30 minuten gaar en licht gekleurd. Lekker met rijst, couscous of bulgur.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...