Pagina's

woensdag 17 juli 2013

Linguine met zongedroogde tomaat

4 personen
- 300 g linguine (pasta, zak 500 g)
- 1 rode peper
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 rode uien, in dunne halve ringen
- 1/2 potje semi-zongedroogde tomaten (a 295 g), in stukjes
- 75 ml droge witte wijn
- 25 g boter
- 1 bakje romaatjes (250 g)
- 1 zakje pittige rucola (40 g)



Bereiden: (15 minuten) Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 1 min. Voeg de ui en zongedroogde tomaten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de wijn, boter en romaatjes toe en laat 5 min. zachtjes koken.
Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en schep om met de rucola en een beetje kookvocht. Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erop. 

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...