Pagina's

maandag 15 juli 2013

Oosterse roerbakrijst met paksoi en kip

4 personen
- 3 eetlepel olie
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 2 uien, in parten
- 1 struik paksoi, in reepjes van ca. 1 cm
- 300 gram Lassie Rijke Roerbakrijst Basmati
- 40 gram gezouten cashew- noten, grof gehakt
- 100 milliliter woksaus teriyaki






Bereiden: (15 minuten) Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipblokjes in circa 5 minuten al om- scheppend bruin. Voeg de uien toe en roerbak deze even mee. Voeg het wit van de paksoi toe en bak onder af en toe omscheppen nog circa 5 minuten. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met de rest van de olie en met 600 ml water. Voeg met de rijst meteen de gehakte cashewnoten toe. Voeg de woksaus toe aan de kip, schep het groen van de paksoi erdoor en warm nog circa 1 minuut op hoge stand door. Serveer de cashewrijst erbij.

Tip: Voeg 200 gram gesneden shiitake paddenstoelen toe aan de kip.
Vervang de paksoi door gesneden spitskool of savooiekool.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...