Pagina's

donderdag 18 juli 2013

Peultjes met sinaasappel en munt

4 personen
- 2 sinaasappels, schoongeboend
- 500 gram peultjes, afgehaald
- 2 eetlepel olijfolie
- 4 lente-/bosuitjes, in schuine stukjes van 1 cm
- scheutje sherry of witte wijn
- 135 milliliter demi crème fraîche
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepel gehakte verse munt





Bereiden: (20 minuten) Rasp van 1 sinaasappel de schil. Schil de sinaasappels en snijd par- tjes uit de vliezen. Kook de peultjes 3 minuten met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui 1-2 minuten. Blus af met sherry of witte wijn. Meng de crème fraîche met sinaasappelrasp, honing en de helft van de munt. Schep de peultjes door de bosui en verwarm. Voeg de sinaasappelpartjes toe. Serveer de peultjes bestrooid met de rest van de munt en de crème fraîche. Lekker met geroosterde kip(filets).
Tip: In plaats van peultjes zijn verse doperwten, tuinbonen of sperziebonen ook lekker.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...