Pagina's

dinsdag 16 juli 2013

Tatakisalade met rundvlees

4 personen
2 el sojasaus
1 citroen, uitgeperst en schil geraspt
1 cm gemberwortel, geschild en geraspt
2 wortels, geschild en geraspt
250 g sobanoedels (Japanse boekweitnoedels)
2 el olijfolie
4 entrecotes à 150 g per stuk
200 g broccoli, gekookt
2 lente-uitjes
75 g jonge bladspinazie



Bereiden: (25 minuten) Doe de sojasaus, citroenschil, citroensap en gember in een kom. Voeg de geraspte worten toe en laat marineren.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd warm.
Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de entrecote 2-3 minuten aan ieder kant. Laat het vlees ca. 5 minuten rusten op een bord.
Verhit de overige olie in een koekenpan. Voeg de broccoli en de lente-uitjes toe en bak 2-3 minuten op middelhoog vuur. Bak de laatste minuut ook de gemarineerde wortel mee.
Snij de entrecote in dunne reepjes. Leg de noedels op en bord en verdeel de lente-ui, de broccoli en de gemarineerde wortel eroverheen. Leg de entrecote-reepjes op de groenten. Serveer met de spinazie.

Bron: Gezond eten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...