Pagina's

vrijdag 16 augustus 2013

Exotische visschotel

2 personen
400 gram kabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid
2 eetlepel citroensap
4 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
3 lente-/bosuitjes, in stukken van 3 cm, loof apart
2 teentje knoflook, gehakt
stukje (2 cm) gemberwortel, geraspt
1 kleine courgette, in blokjes
1 struikje (ca. 200 g) broccoli, in roosjes
1 meiknolletje, geschild, in reepjes
250 gram (zoete) aardappel, geschild, in reepjes
250 milliliter vis- of kippenbouillon
2 eetlepel sojasaus of ketjap manis
klein blikje bamboescheuten, uitgelekt
2 eetlepel allesbinder of aardappelmeel

Bereiden: (30 minuten) Dep de vis droog en snijd deze in gelijke stuk- ken. Besprenkel ze met citroensap. Verhit 2 eet- lepels olie in een wok en bak de vis om en om tot deze ondoorzichtig is. Schep uit de pan en zet apart. Voeg de rest van de olie bij het bak- vet en fruit hierin de rode peper, lente-ui zonder loof, knoflook en gember. Schep de groenten en aardappel erbij en roerbak 3 minuten op een hoge stand. Giet de bouillon en sojasaus erbij en stoof 10 minuten. Voeg de bamboescheuten toe en verwarm. Bind met allesbinder of aangelengd aardappelmeel en schep de vis er voorzichtig door. Bestrooi het gerecht voor het serveren met het loof van de lente-ui.

Bron: Boodschappen.nl

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...