Pagina's

zaterdag 17 augustus 2013

Gegrilde polenta met cantharellen en rucola

4 personen
1 teentje knoflook, gesnipperd
150 g parmezaan (stuk), grof geraspt
500 ml melk
zout en peper
250 g polenta
350 g cantharellen
150 g rucola
3 el olijfolie
1 el boter
150 g zongedroogde tomaatjes, uitgelekt



Bereiden: Breng de melk met 500 ml water, de knoflook en een snuf zout aan de kook. Voeg de polenta al roerend toe en blijf roeren tot er een dikke brij ontstaat. Kook de polenta ca. 10 min al roerend op middelhoog vuur. breng op smaak met zout, per en de helft van de parmezaan.
Strijk de polenta glad uit op een met bakpapier of vershoudfolie beklede bakplaat tot een plak van 1,5-2 cm hoog. Dek af met vershoudfolie en laat helemaal afkoelen. Maak ondertussen de cantharellen schoon en snijd een klein stukje van de steeltjes af. Verwijder zo mogelijk al het vuil, was de cantharellen eventueel kort in koud water en dep ze goed droog.
Snij de afgekoelde polenta in gelijke, driehoekige stukken. Verhit een grillpan. Bestrijk de polenta met ca. 1 el olijfolie. Gril de polenta ca. 2 min aan beide zijden.
Verhit de boter in een pan en bak er de catharellen ca. 2 minuten op hoog vuur in. Breng op smaak met zout en peper. Druppel 1 el olijfolie over de rucola en breng op smaak met zout en peper.
verdeel de gegrilde polenta, de cantharellen en de tomaatjes over de borden. Verdeel de rucola erover en bestrooi met de overige parmezaan.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...