Pagina's

vrijdag 9 augustus 2013

Geroosterd tandoori-lamsvlees met tomaat

4 personen
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 750 g lamsvlees (nek of filet)
- 1 el olie
- 1 el tandoorikruiden
- 400 g kleine tomaten (b.v. Tasti Tom), gehalveerd
- 1 l olie
- 1 pakje papadums, 100 g, om te frituren
- 4 lente-uitjes, fijngehakt
- 250 ml Turkse yoghurt
- zout en peper



Bereiden: (45 minuten) Wrijf het lamsvlees in met 1 el olie, de tandoorikruiden en de knoflook. Verhit een grote ovenvaste koekenpan en bak er het vlees zonder extra vet op hoog vuur ca. 3 minuten rondom goudbruin.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep het snijvlak van de tomaten droog met keukenpapier. Neem het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal. Braad het vlees nog ca. 10 minuten in de oven.
Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de hete pan en zet de pan ca. 12 minuten in de oven.
Verhit 1 l olie in een grote pan en frituur de pappadums volens de aanwijzing op de verpakking.
Meng de lente-ui door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Neem het vlees uit de oven en laat ca. 3 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken. Serveer alles samen.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...