Pagina's

dinsdag 6 augustus 2013

Kipfilet met kokos en limoen

4 personen
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 2 groene peper, fijngehakt
- 1 limoen (biologisch)
- 200 ml kokosmelk
- 2 el geraspte kokos
- zout en peper
- 750 g kipfilet
- 300 g pandanrijst
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 komkommer, in plakjes
- 1 bosje koriander, grof gehakt
- 150 ml yoghurt

Bereiden: (40 minuten) Was de limoen en rasp de schil eraf. Breng de kokosmelk met de geraspte kokos, de knoflook, de limoenschillen de pepers aan de kook. laat ca. 6 minuten rustig inkoken. Knijp sap uit de limoen en roer het door de kokosmelk. Breng op smaak met zout en laat afkoelen. Halveer de kipfilet over de lengte, leg in de kokosmelk en zet het geheel afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de yoghurt met de koriander en breng op smaak met zout en peper. Giet de rijst af en spoel kort onder koud stromend water. Laat de rijst goed uitlekken. Meng de rijst met de tomaat, komkommer en de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
Gril de kipfilets 3-4 minuten aan beide zijden op de barbecue. Snijd de kip in plakjes en serveer met de rijstsalade.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...