Pagina's

vrijdag 23 augustus 2013

Salade met geroosterde zalm

4 personen
250 g rauwe rode bietjes, in dunne plakjes
400 g zalmfilet zonder huid
4 el olijfolie
1 krop ijsbergsla, in dunne reepjes
2 uien, in ringen
2 el balsamico
grof zeezout en peper






Bereiden: Leg de bietenplakjes ca. 10 minuten in een kom ijskoud water.
Wrif de zalmfilet in met 1 el olie. Verhit een pan met antiaanbaklaag en rooster er de zalm op middelhoog vuur ca. 5 minuten aan beide zijden in.
Laat de bietjes uitlekken in een vergiet. Verdeel de ijsbergsla over borden en leg er de ui en de bietjes op. Bedruppel met 3 el olijfolie en de balsamico.
Neem de zalm uit de pan en laat hem kort rusten. Snijd de zalm in stukken en verdeel ze over de salade. Bestrooi met grof zeezout en peper.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...