Pagina's

zaterdag 14 september 2013

Komkommerrolletje met roquefort en walnoten

8 personen
2 el olijfolie
60 g walnoten
1 komkommer
120 roquefort, koelkasttemperatuur
1 el honing
6 takjes dille
1 el zonnebloemolie






Bereiden: (25 minuten) Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de walnoten in 3-5 minuten goudbruin en bestrooi met wat zout.
Snijd de komkommer over de lengte in 6 lange dunne plakken (gebruik evt. een kaasschaaf). Leg telkens 2 plakken komkommer een beetje overlappend naast elkaar neer. Leng een stukje huishoudfolie op het aanrecht en bestrijk deze met wat zonnebloemolie. Snijd de roquefort in 3 stukken en leg het eerste stuk op het folie, sla het folie om de roquefort en rol met de deegroller de kaas op maat voor de komkommer. Rol zo ook e andere stukke roquefort uit en beleg de komkommerplakken ermee. Rol de komkommer op en leg met de eindkant naar beneden op een bord. Dek af en zet in de koelkast.
Snijd de rolletjes komkommer met een warm scherp mes door en leg ze met de snijkant naar boven op een serveerschaal.
Strooi er de walnoten naast en druppel er wat honing over.
eg er wat dille op en serveer direct.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...