Pagina's

dinsdag 8 oktober 2013

Ovenschotel met venkel, aardappel en munsterkaas

4 personen
500 g vastkokende aardappels, in dunne plakken
3 middelgrote venkelknollen, in dunnen plakken
250 g munsterkaas, in plakken
200 g uien, in dunne plakken
2 tenen knoflook, in dunne plakken
25 g platte pterselie, fijngesneden
150 ml slagroom
2 eieren
150 ml melk
15 g roomboter



Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Kook de aardappelplakjes 1 minuut in ruim gezouten water, giet af en laat in een vergiet iets uitdampen. 
Maak lagen in de ovenschaal. Begin met de helft van de aardappelplakjes met daarop de helft van de venkelplakjes. Verdeel er de helft van de munster, de helft van de uien en de helft van de knoflook over en bestrooi met zout en peper en de helft van de peterselie. Herhaal dit nogmaals,maar houd de peterselie nog even apart. 
Klop de slagroom en de eieren goed door elkaar en roer dit dan de melk erdoor. Breng op smaak met zout en  peper. Giet dit mengsel gelijkmatig in de ovenschaal zodat de kaas en knoflook op hun plek blijven. Verdeel de roomboter in kleine stukjes over de schotel. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 60 minuten in de oven. 
Neem 15 voor het einde van de oventijd de aluminiumfolie van de schotel en laat het een mooi goudbruin korstje krijgen. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.

Bron: Delicious.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...