Pagina's

dinsdag 22 oktober 2013

Tomatenclafoutis met geitenkaas

6 personen
1 bosje tijm
120 ml melk
120 ml slagroom
500 g kerstomaten (in verschillende kleuren)
boter om in te vetten
4 eieren
zout en peper
een beetje boter
150 g zachte geitenkaas
1 el bloem



Bereiden: (15 minuten, oven 45 minuten) Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de tijm en schud hem goed droog. Breng de melk, de slagroom en de helft van de tijm in een pan aan de kook en laat ca. 2 minuten op laag vuur koken. Neem van het vuur en laat even afkoelen. Ris de overige tijmblaadje van de takjes.
Kluts de eieren met een snufje zout. Zeef de bloem over het eimengsel en spatel hem erdoorheen. Zeef het nog warme roommengsel en meng hem door de eimengsel. Roer overige tijmblaadjes erdoorheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verkruimel de geitenkaas. Bet een ovenschaal of taartvorm in met een beetje boter en verdeel de tomaten en de geitenkaas over de bodem.
Schenk het beslag over de tomaten en de geitenkaas en bak de clafoutis ca. 45 minuten in de oven. Serveer de clafoutis warm.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...