Pagina's

donderdag 31 oktober 2013

Boekweitpannenkoekjes met kip

4 personen
Ingrediënten pannenkoekjes
- 200 gram Boekweitmeel
- 3 eieren (medium)
- 250 ml volle melk
- snuf zout

Ingrediënten vulling
- 600 gram kipdij of filet, blokjes
- scheut zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, plakjes
- gulle hand cashewnoten (ongezouten)
- scheut droge witte wijn of sherry
- 3 schijven ananas
- 1/2 rode peper, fijngesneden
- bladpeterselie, fijngesneden klein bosje
- zout en peper naar smaak

Bereiden: 
Pannenkoekjes: Alle ingrediënten goed mengen tot een glad geheel en apart zetten.
Vulling: Kip mooi bruin bakken in olie en even apart houden.
In hetzelfde bakvocht de rest al omscheppend bakken totdat de ui glazig is en de bleekselderij beetgaar. De kip terug in de pan en gaar laten worden. Blussen met scheutje witte wijn of sherry
en op smaak brengen. Voeg vervolgens de cashewnoten, ananas, rode peper en bladpeterselie toe. Bak vervolgens de pannenkoekjes (ter grootte van een medium formaat bord) en vul deze met het kipmengsel.
Rol ze op en eet smakelijk.

Bron: pluijmseetbarewereld.nl

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...