Pagina's

vrijdag 8 november 2013

Gegratineerde varkenshaas met savooiekool

4 personen
1 kg aardappels
1/2 bosje oregano, fijngehakt
1 kleine savooiekool (ca. 1 kg), in brede repen
1 ui, gesnipperd
600 g varkenshaas
1-2 el olie
zout en peper
nootmuskaat
2 el en een beetje boter
75-100 g belegen kaas, geraspt
40 g parmezaan, geraspt
125 g mozzarella, in 12 dunne plakken
12 plakjes ontbijtspek
100 ml slagroom

Bereiden: (1 uur en 15 minuten) Kook de aardappels afgedekt in ca. 15 minuten beetgaar. Dep eventueel de varkenshaas droog. Verhit de olie in een pan . Braad er de varkenshaas rondom ca. 5-6 minuten in aan.
Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan. Verhit 2 el boter in het bakvet en fruit er de ui glazig in. Voeg de kool toe en bak ca. 5 minuten mee tot hij wat zachter wordt. Breng op smaak met oregano, zout, peper en nootmuskaat. Giet de aardappels af en speel ze kort onder koud stromend water.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de varkenshaas in 12 plakken. Beleg elke plak vlees met een plak mozzarella en omwikkel met 1 plakje ontbijtspek. Pel de aardappels en halveer ze.
Vet een grote ovenschaal in met een beetje boer. Meng de kool en de aardappels in de ovenschaal. Verdeel het vlees in de schaal. Meng de parmezaan met de slagroom, breng op smaak met zout en peper en schenk over het vlees. de kool en de aardappels. Bestrooi met de belegen kaas. Bak ca. 30 minuten in de oven.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...