Pagina's

dinsdag 26 november 2013

Gemberkalkoen met venkelsalade

4 personen
1 stukje gember (20 g), fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
2 el olie
tl honing
4 kalkoenschnitzels
250 g venkel
3 el ciderazijn
zout en peper





Bereiden: (35 minuten + wachttijd) Roer 1 el e gember, de rode peper en 1 tl honing door elkaar.
Dep eventueel de kalkoenschnitzels droog. Snijd elke schnitzel in 3 stukken. Klop de stukken platter tussen 2 vellen vershoudfolie met een vleeshamer of de onderkant van een pan. Leg het vlees in de gembermarinade en laat ca. 2 uur marineren.
Maak de venkel schoon. Bewaar het venkelloof. Schaaf of snij de venkel in dunne plakken. Roer de azijn,  1 tl honing, zout en peper door elkaar. Roer er 1 el olie doorheen. Meng met de venkel en venkelloof.
Verhit een grote pan met antiaanbaklaag. Bak er de schnitzels portiegewijs 1-2 minuten aan beide zijde in. Breng op smaak met zout en houd ze warm. Blus het bakvet af met 250 ml water. Breng aan de kook en kook 3-4 minuten op laag Breng o smaak met zout en peper. Dien de schnitzels op met de fond en de venkelsalade. Lekker met basmatirijst, bestrooid met chilivlokken.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...