Pagina's

maandag 18 november 2013

Jachtschotel met gehakt en paddenstoelen

4 personen
1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken
2 eetlepel arachideolie of vloeibaar bakproduct
1 blikje tomatenpuree
500 gram rundergehakt
1 winterwortel in plakjes
2 uien gesnipperd
250 gram kastanjechampignons schoongeveegd, in plakjes
1 mespuntje kaneelpoeder
2 laurierblaadjes
100 milliliter warme melk
1 klontje boter
1 nootmuskaat scheutje
2 appels gewassen
2 honing
1 ingevette ovenschaal

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout gaar. Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak dit met de winterwortel en ui rul. Schep de kastanjechampignons erdoor en bak ze circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de kaneel en de laurierblaadjes toe. Giet de aardappels af en maak er met de melk, boter, wat nootmuskaat, zout en versgemalen peper een luchtige puree van. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover en strijk glad. Snijd de hele appels in dunne plakken van circa 3 mm. Verwijder de pitjes maar laat het klokhuis zitten. Verdeel de appelplakken dakpansgewijs over de aardappelpuree. Besprenkel met de honing. Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Tip: Schep eens 100 gram zilveruitjes en 1 eetlepel mosterd door de jachtschotel.

Bron: Boodschappen.nl

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...