Pagina's

dinsdag 19 november 2013

Kipfilet in appel-balsamicosaus

4 personen
1,2 kg aardappels, in dikke plakken
7 el olijfolie
zout en peper
4 kipfilets
4 lente-uitjes
3 appels (elstar)
8 el balsamico
suiker





Bereiden: (1 uur) Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de aardappelplakken met 5 el olie, zout en peper. Verdeel over een bakplaat en bak de aardappels in ca. 40 minuten krokant in de oven. Draai de aardappels daarbij regelmatig om.
Dep eventueel de kipfilets droog. Verhit 2 el olie in een grote pan. Bak er de kip ca. 7 minuten in aan beide zijden. Breng op smaak met zout en peper.
Maak intussen de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in partjes.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Bak de appel ca. 5 minuten in het bakvet. Voeg na ca. 3 minuten de lente-ui toe en bak hem mee.
Blus het appelmengsel af met de balsamico en 100 ml water. Breng aan de kook en kook kort op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Voeg het vlees weer toe n laat kort opwarmen. Dien op met de aardappels.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...