Pagina's

zaterdag 2 november 2013

Ovenschnitzel met emmentaler

4 personen
75 g gerookt spek, klein gesneden
750 g champignons, gehalveerd
2 grote preien, in ringen
1 ui, gesnipperd
4 varkensschnitzels
zout en peper
1 el olie
200 ml slagroom
150 g emmentaler, geraspt
1 kg aardappels, geschild
1/2 bosje peterselie
1 el hazelnoot of amandelschaafsel
200-250 ml melk
1 el boter
nootmuskaat

Bereiden: (3 uur) Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak het spek in een grote droge pan krokant. Neem het spek uit de pan. Dep eventueel de schnitzels droog en bak ze 2-3 minuten aan beide zijden in het bakvet. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan. Verhit de olie in het bakvet. Bak er de champignons in. Breng op smaak met zout en peper. Bak de ui en de prei kort mee. Voeg het spek opnieuw toe.
Blus af met slagroom en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Leg de schnitzels in een ovenschaal. Verdeel het champignonmengsel eroverheen. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie. Bak ca. 1 uur en 45 minuten in de oven.
Kook de aardappels afgedekt in 20 minuten gaar in water met zout. Neem het aluminiumfolie van de schaal. Verdeel de kaas over de schnitzels en bak onafgedekt op dezelfde temperatuur 20-25 minuten verder.
Strooi het hazelnootschaafsel ca. 5 minuten voor het einde van de baktijd over de schnitzels.
Giet de aardappels af en voeg de melk en boter toe. Stamp de aardappels fijn. Breng de puree op smaak met zout en nootmuskaat. Bestrooi de schnitzels met de peterselie en dien op met de aardappelpuree.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...