Pagina's

maandag 16 december 2013

Aardappel-wortelgratin

3 personen
1 kg aardappels, geschild en in de lengte doorgesneden
zout en peper
500 g wortels, in schuine plakjes
1/2 groentebouillonblokje
2 el + een beetje boter
2 el bloem
400 ml melk
nootmuskaat
takjes kervel, fijngehakt
4 lente-uitjes, in ringen
100 g belegen kaas, geraspt


Bereiden: (50 minuten)  Kook de aardappels ca. 20 minuten in water met wat zout. Smoor de wortels ca. 5 minuten in 250 ml kokend water met het bouillonblokje. Giet af en vang daarbij het water op.
Verhit 2 el boter. bak er de bloem in. Roer het wortelfond en de melk erdoorheen en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de wortel over de bodem. Strooi de kervel eroverheen. Giet de aardappels af en leg ze met het snijvlak naar beneden op de wortels. Strooi de lente-ui eroverheen. Strooi de kaas over de aardappels.
Bak de gratin ca. 15 minuten in de oven. Garneer met de overige kervel.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...