Pagina's

maandag 2 december 2013

Citroenschnitzels met hazelnoot-aardappelpuree

4 personen
1 kg aardappels
zout en peper
800 g wortels, in schuine stukken
6 takjes platte peterselie, fijngehakt
2 el hazelnootschaafsel of gehakte hazelnoten
4 dunne kalkoenschnitzels à 150 g
2 citroenen
9 el boter
4 el abrikozenjam
200 ml melk
nootmuskaat


Bereiden: (50 minuten) Schil de aardappels, was ze en kook ze afgedekt ca. 20 minuten in water met wat zout. Kook de wortelstukken afgedekt 6-8 minuten in kokend water met wat zout en een beetje suiker.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Snijd de schnitzels elk in 3 stukken. Was een citroen met heet water en snijd hem in dunne plakken. Halveer de andere citroen en pers hem uit.
Verhit 2 el boter in de pan. Braad de schnitzels er 1-2 minuten aan beide zijden in. Breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan en houd ze warm. Blus het braadvocht af met het citroensap. Roer er 4 el abrikozenjam doorheen, breng aan de kook en kook ca. 1 minuut op laag vuur.
Laat de wortels uitlekken. Smelt 2 el boter in de pan. Wentel de wortel en de peterselie in de boter en verwarm ze.
Giet de aardappels af. Voet de melk en 5 el boter toe en pureer het geheel. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Schep de hazelnoten erdoorheen. Verhit de schnitzels kort (ca. 1 minuut) in de citroensaus. Dien de schnitzels op met de plakjes citroen, de wortel en de aardappelpuree.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...