Pagina's

woensdag 11 december 2013

Dessertrijst met abrikozencompote

4 personen
600 g abrikozen (blik)
1/2 pakje kookpuddingpoeder vanille (voor 500 ml melk)
1 l halfvolle melk
zout
200 g dessertrijst
2-3 el amandelschaafsel
1-2 takjes munt of citroenmelisse
40 g rozijnen
4 g steviapoeder
kaneelpoeder



Bereiden: (40 minuten) Giet de abrikozen af en vang het sap daarbij op. Pureer 5 abrikozenhelften en het abrikozensap met de staafmixer en breng in een pan aan de kook. Roer het kookpuddingpoeder met 5 el water glad. Roer door het abrikozensap, breng aan de kook en kook ca. 1 minuut op laag vuur. Voeg de overige abrikozen toe. Laat afkoelen.
Breng de melk met een snufje zout aan de kook. Roer de rijst erdoorheen, breng aan de kook en laat afgedekt 25-30 minuten wellen op laag vuur. Roer ar en toe.
Rooster het amandelschaafsel in een droeg pan en neem uit de pan. Snijd de muntblaadjes in kleine reepjes en roer ze door de compote.
Roer de rozijnen met 4 el stevia door de rijst. Kook kort verder op laag vuur. Verdeel de dessertrijst met wat compote over bordjes. Bestrooi met het amandelschaafsel en en een beetje kaneelpoeder. Serveer met de overige compote.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...