Pagina's

donderdag 19 december 2013

Herdersspies met polenta

4 personen
400 ml melk
zout en peper
1.2 groentebouillonblokje
5 el + een beetje boter
200 g polenta (maisgriesmeel)
7-10 el + een beetje olijfolie
6 verse laurierblaadjes, fijngesneden
10 teentjes knoflook, gesnipperd
800 g hertenbiefstuk, in grove blokjes
4 takjes verse laurier of 4 satéprikkersBereiden: (1 uur, afkoelen 1 uur) Breng 400 ml water met de melk, 1 tl zout, het bouillonblokje en 2 el boter aan de kook. Roer de polenta erdoorheen, breng nogmaals aan de kook en zet het vuur uit. Laat de polenta afgedekt nog ca. 10 minuten wellen. Roer de polenta af en toe door. Strijk de polenta ca. 2 cm dik op een met een beetje olijfolie ingevet bakblik en laat ca. 1 uur afkoelen.
Wrijf de knoflook en de laurier in een vijzel tot een fijne pasta. Roer er 2 el olijfolie doorheen.
Steek het vlees aan de lauriertakjes. Steek eventueel eerst met een spies een gat in de blokjes.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de polenta in blokjes van 4 x 4 cm. verhit 2 el toter en 2 el olie in een pan. Bak de polenta in 2-3 porties goudbruin, voeg daarbij geleidelijk nog 1 el boter en ca. 3 el olijfolie toe.
Gril of bak de vleesspiesen. Verhit voor het braden 3 el olie in een grote pan en bak er de spiesen portiegewijs ca. 2 minuten rondom in. Bestrooi met zout en peper en bestrijk met de laurierpasta. Bak ze nog 1-2 minuten verder. Gaar de gebakken spiesen op een met olijfolie ingevet bakblik ca. 5 minuten in de oven. Lekker met een gemengde salade.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...