Pagina's

zondag 15 december 2013

Ricotta semifreddini met minneolasiroop

6 personen
2 minneola's
200 g suiker
1 ei
1 eierdooier
200 ml slagroom
250 g ricotta
6 vormpjes van 125-150 ml inhoud


Bereiden: (30 minuten, wachttijd 2 uur) Boen de minneola's schoon. Schaaf met een dunschiller de oranje schil van 1 minneola in repen. Snijd de schil in luciferdunne reepjes. Kook de reepjes in ruim water in een steelpan 10-15 minuten totdat ze wat zachter zijn. Zeef de reepjes. Rasp de oranje schil van de andere minneola fijn af. Pers beide vruchten uit en meet 100 ml sap af. Breng in een steelpan het afgemeten sap met 100 g suiker en de minneolaschilletjes aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat het sap nog 8-10 minuten zachtjes tot siroop inkoken. Schenk de minneolasiroop in een potje en laat afkoelen.
Doe het ei, de eierdoooien en de resterende 100 g suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie). Klop met de mixer de eieren in 10 minuten dikromig en lichtgeel. Neem de kom van de pan en mix het eimengsel nog 2 minuten en laat afkoelen.
Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel de ricotta, de minneolarasp en tot slot de slagroom luchtig door het afgekoelde eiermengsel. Schenk deze ijsbasis in de vormpjes en laat in de diepvries in 2 uur bevriezen.
Haal de semifreddini 10 minuten voor serveren uit de diepvries. Stort ze op 4 borden en lepel er een beetje minneolasiroop met schilletjes over. Serveer met de rest van de siroop apart erbij.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...