Pagina's

woensdag 4 december 2013

Vanille-griesmeelpap met rumkersen

4 personen
500 g kersen (pot)
7-8 el suiker
1/2 tl kaneelpoeder
500 ml melk
1 zakje vanillesuiker
75 + 2 el boter
70 g griesmeel
1 ei
zout
5 el slagroom
1 el maizena
5 el rum

Bereiden: (30 minuten) Laat de kersen uitlekken en vang daarbij het sap op in een pan. Meng 4 el suiker met het kaneelpoeder.
Breng de melk met 1 el suiker, de vanillesuiker en 2 el boter aan de kook. Voeg het griesmeel al roerend geleidelijk toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Neem van het vuur en laat afgedekt ca. 5 minuten rusten. Splits het ei. Klop het eiwit stijf en klop er daarbij 1 el suiker en een snufje zout doorheen. Klop de eidooier los met de slagroom en roer het door de griesmeelpap Spatel het eiwit erdoorheen. Verdeel de griesmeelpap over 4 schaaltjes.
Breng het kersensap met 1-2 el suiker aan de kook. Roer de maizena glad met 2 el koud water. Roer door het kokende kersensap en kook het geheel ca. 1 minuut. Roer de kersen en de rum erdoorheen.
75 g boter tot hij goudbruin begint te kleuren. Serveer de griesmeelpap warm of koud met rumkersen. Bedruppel met warme boter en bestrooi met kaneelsuiker.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...