Pagina's

vrijdag 13 december 2013

Venkelrisotto met kabeljauw en granaatappelgremolata

4 personen
2 el pijnboompitten, geroosterd
500 g venkel, in kleine stukjes
2 sjalotten, gesnipperd
1 groentebouillonblokjes
2 tl olie
250 g risottorijst
1 granaatappel, alleen de pitjes
8 takjes platte peterselie, fijngehakt
geraspte schil van 1 citroen
zout en peper'
500 g kabeljauwfilet
2 el geraspte parmezaan

Bereiden: (40 minuten) Los het bouillonblokje op in ruim 800 ml heet water. Verhit 1 tl olie in een pan. Fruit er de venkel en de sjalotten in. Bak de rijst er in 2-3 minuten glazig in. Voeg zo veel bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Breng aan de kook en kook onafgedekt 25-30 minuten op laag vuur. Voeg steeds wanneer de rijst alle bouillon heeft opgenomen, nieuwe bouillon toe.
Meng de granaatappelpitten met de pijnboompitten, de peterselie, de citroenschil en een beetje zout.
Dep eventueel de vis droog en halveer hem. verhit 1 tl olie in een pan. Bak er de vis aan beide zijden in 2-3 minuten goudbruin in. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper Dien alles op. Bestrooi met de granaatappelgremolata.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...