Pagina's

maandag 9 december 2013

Zuurkool-mosterdschotel

4 personen
2 uien, gesnipperd
2 appels, in blokjes
4 el + een beetje boter
500 g zuurkool
400 g rundergehakt
zout en peper
1/2 tl chilipoeder
600 g aardappels, in stukken
1 el fijne mosterd
2 el grove mosterd
100 ml crème fraîche


Bereiden: (45 minuten, oven 30-40 minuten) Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de ui en de appel ca. 3 minuten in. Voeg de zuurkool en 4 el koud water toe. Leg een deksel op de pan en stoof de zuurkool ca. 30 minuten op laag vuur. Roer de zuurkool regelmatig door.
Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar in water met wat zout.
Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak er het gehakt ca. 10 minuten op hoog vuur rul in. Breng op smaak met zout en peper en het chilipoeder.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in. Breng de zuurkool op smaak met zout, peper, de fijne mosterd en 1 el grove mosterd. Verdeel de zuurkool over de bodem van de ovenschaal.
het gehakt gelijkmatig over de zuurkool. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels en roer er de crème fraîche, 2 el boter en 1 el grove mosterd doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de mosterdpuree over het gehakt en strijk het glad. Maak met de achterkant van een lepel een patroon in de puree en bak het geheel 30-40 minuten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...