Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
4 eieren
115 g suiker
500 g mascarpone
25 lange vingers of 20 savoiardi
250 ml espresso
2-3 el amaretto
cacao
zondag 30 juni 2013
zaterdag 29 juni 2013
Zalmforel met tahin en kruidensalade
Vis voor 6-8 personen
Bereidingstijd 15 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten
800 g zalmfilet zonder vel
1 el extra vergine olijfolie
140 g Griekse yoghurt
1 el tahin
1 el citroensap
2 tl sumak
Bereidingstijd 15 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten
800 g zalmfilet zonder vel
1 el extra vergine olijfolie
140 g Griekse yoghurt
1 el tahin
1 el citroensap
2 tl sumak
vrijdag 28 juni 2013
Indiase saucijzenbroodjes
Voor 8 broodjes
Bereidingstijd 30 minuten, oventijd 30 minuten
Ingrediënten
100 g basmatirijst
2 eieren
400 g lamsgehakt
2 tl garam masala
1/2 tl geelwortelpoeder (kurkuma)
snuf kardemompoeder
1/2 ui, fijngesneden
Bereidingstijd 30 minuten, oventijd 30 minuten
Ingrediënten
100 g basmatirijst
2 eieren
400 g lamsgehakt
2 tl garam masala
1/2 tl geelwortelpoeder (kurkuma)
snuf kardemompoeder
1/2 ui, fijngesneden
donderdag 27 juni 2013
Kip met geroosterde groenten
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Bereidingstijd 25 minuten + 50 minuten oventijd
Ingrediënten
1 tl paprikapoeder
cayennepeper
3-5 el olie
2 kippenfilets met huid
4 kippenpoten (800 g)
zout en peper
4-5 teentjes knoflook
Bereidingstijd 25 minuten + 50 minuten oventijd
Ingrediënten
1 tl paprikapoeder
cayennepeper
3-5 el olie
2 kippenfilets met huid
4 kippenpoten (800 g)
zout en peper
4-5 teentjes knoflook
woensdag 26 juni 2013
Shakshuka, Marokkaanse eieren in paprikasaus
Shakshuka voor 4 personen
Bereidingstijd 8 minuten
Ingrediënten
800 g tomaten
2 el olijfolie
rode uien, fijngesneden
4 tenen knoflook, in plakjes
1 rode peper, in reepjes
1 gele en 1 rode paprika, in reepjes
8 eieren
Bereidingstijd 8 minuten
Ingrediënten
800 g tomaten
2 el olijfolie
rode uien, fijngesneden
4 tenen knoflook, in plakjes
1 rode peper, in reepjes
1 gele en 1 rode paprika, in reepjes
8 eieren
dinsdag 25 juni 2013
Steak met champignons
Diner 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
4 rundersteaks
100 g ontbijtspek (bacon), in reepjes
350 g kastanjechampignons, in stukken
250 g cherrytomaten, gehalveerd
4 lente-uitjes, in stukken
1/2 bosje tijm, blaadjes gerist plus voor garnering
2-3 el olijfolie
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
4 rundersteaks
100 g ontbijtspek (bacon), in reepjes
350 g kastanjechampignons, in stukken
250 g cherrytomaten, gehalveerd
4 lente-uitjes, in stukken
1/2 bosje tijm, blaadjes gerist plus voor garnering
2-3 el olijfolie
maandag 24 juni 2013
Romige groene aspergesoep met garnalen
Soep voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
12 grote garnalen
200 g aardappels, geschild en in stukjes
500 ml melk
1 kg groene asperges
zout en peper
2 el olie
3-4 takjes kervel, grof gehakt
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
12 grote garnalen
200 g aardappels, geschild en in stukjes
500 ml melk
1 kg groene asperges
zout en peper
2 el olie
3-4 takjes kervel, grof gehakt
zondag 23 juni 2013
Snelle chocolademousse met likeur-cranberry's
Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten + 30 minuten marineren
Ingrediënten
100 g pure chocolade
2 eieren, gesplitst
110 g fijne kristalsuiker
1 tl vanille-extract
1/2 tl versgemalen nootmuskaat
75 g gedroogde cranberry's
125 ml sinaasappellikeur
Bereidingstijd 25 minuten + 30 minuten marineren
Ingrediënten
100 g pure chocolade
2 eieren, gesplitst
110 g fijne kristalsuiker
1 tl vanille-extract
1/2 tl versgemalen nootmuskaat
75 g gedroogde cranberry's
125 ml sinaasappellikeur
zaterdag 22 juni 2013
Gebakken sliptong met citrussaus
Vis voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
2 sinaasappels
1/2 rode peper, in dunne reepjes
sap van 1/2 citroen
2 rode grapefruits
150 ml olijfolie
50 g zwarte olijven, in plakjes
8 sliptongen. vel verwijderd, schoongemaakt
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
2 sinaasappels
1/2 rode peper, in dunne reepjes
sap van 1/2 citroen
2 rode grapefruits
150 ml olijfolie
50 g zwarte olijven, in plakjes
8 sliptongen. vel verwijderd, schoongemaakt
vrijdag 21 juni 2013
Walnoten-kaastaartjes met radijssalade
Voor 4 mini-quiches
Bereidingstijd 30 min, oventijd 30 minuten
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
50 g verse roomkaas
2 eieren
140 ml slagroom
50 g geraspte oude kaas
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 lente-ui, fijngesneden
Bereidingstijd 30 min, oventijd 30 minuten
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
50 g verse roomkaas
2 eieren
140 ml slagroom
50 g geraspte oude kaas
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 lente-ui, fijngesneden
donderdag 20 juni 2013
Pollo alla parmigiana
Kip voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
1 ei
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 tl gedroogde oregano
2 el paneermeel
300 g spaghetti (500 g)
400 g kipfilet, in de lengte gehalveerd
2 el bloem
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
1 ei
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 tl gedroogde oregano
2 el paneermeel
300 g spaghetti (500 g)
400 g kipfilet, in de lengte gehalveerd
2 el bloem
dinsdag 18 juni 2013
Aspergetaart met zalm
Recept voor 8 stukken
Bereidingstijd 30 minuten + 50 minuten oventijd
Ingrediënten
1 kg witte asperges, geschild en in stukken
zout en peper
suiker
270 g koelvers bladerdeeg (tante Fanny), ontdooid
600 g zalmfilet zonder huid, in stukjes
1 bosje dille, fijngehakt
4 eieren
200 ml crème fraîche
Bereidingstijd 30 minuten + 50 minuten oventijd
Ingrediënten
1 kg witte asperges, geschild en in stukken
zout en peper
suiker
270 g koelvers bladerdeeg (tante Fanny), ontdooid
600 g zalmfilet zonder huid, in stukjes
1 bosje dille, fijngehakt
4 eieren
200 ml crème fraîche
maandag 17 juni 2013
Tagliatelle met ham, doperwten en ei
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
400 g tagliatelle
zout en peper
2 uien, gesnipperd
1 bosjes bieslook, fijngesneden
300 g doperwten
4-6 eieren
3-4 el boter
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
400 g tagliatelle
zout en peper
2 uien, gesnipperd
1 bosjes bieslook, fijngesneden
300 g doperwten
4-6 eieren
3-4 el boter
zondag 16 juni 2013
Triffle van witte-chocolademousse en aardbeien
Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten + 45 minuten wachttijd
Ingrediënten
2 blaadjes witte gelatine
300 ml slagroom
150 g witte chocolade, fijngehakt
100 ml aardbeienlikeur
2 eiwitten
25 g poedersuiker
4 plakken cake
Bereidingstijd 35 minuten + 45 minuten wachttijd
Ingrediënten
2 blaadjes witte gelatine
300 ml slagroom
150 g witte chocolade, fijngehakt
100 ml aardbeienlikeur
2 eiwitten
25 g poedersuiker
4 plakken cake
zaterdag 15 juni 2013
Scholrolletjes met spinazie
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten
1 grote tomaat, ontveld, in blokjes
1 el kappertjes
50 g zwarte olijven, grof gehakt
500 g (wilde) spinazie + 10 blaadjes, grof gehakt
4 even grote scholfilets (500 g samen)
100 ml droge witte wijn
2 el citroensap
Bereidingstijd 25 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten
1 grote tomaat, ontveld, in blokjes
1 el kappertjes
50 g zwarte olijven, grof gehakt
500 g (wilde) spinazie + 10 blaadjes, grof gehakt
4 even grote scholfilets (500 g samen)
100 ml droge witte wijn
2 el citroensap
vrijdag 14 juni 2013
Kipwrap met honing-notendressing
Recept voor 4 wraps
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
2 el cashewnoten, grof gehakt
100 ml honing-mosterddressing (flesje)
4 tortillawraps
125 g roomkaas, naturel
1 blikje ananasblokjes, uitgelekt
75 g veld- of bladsla
150 g gerookte kipfilet
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
2 el cashewnoten, grof gehakt
100 ml honing-mosterddressing (flesje)
4 tortillawraps
125 g roomkaas, naturel
1 blikje ananasblokjes, uitgelekt
75 g veld- of bladsla
150 g gerookte kipfilet
donderdag 13 juni 2013
Salade Nicoise met warmgerookte zalm
Salade voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
10 krieltjes
200 g sperziebonen
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl dijonmosterd
60 ml wittewijnazijn
80 ml extra vierge olijfolie
1 bosje waterkers, blaadjes geplukt
Bereidingstijd
Ingrediënten
10 krieltjes
200 g sperziebonen
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl dijonmosterd
60 ml wittewijnazijn
80 ml extra vierge olijfolie
1 bosje waterkers, blaadjes geplukt
woensdag 12 juni 2013
Steak frites met groene-pepersaus
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
55 g groene peperkorrels, afgespoeld
60 ml rode wijn
4 tournedos à 200 g
2 el olijfolie
125 ml runderfond
125 ml crème fraîche
friet, rucola en fijngehakte bladpeterselie voor erbij
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
55 g groene peperkorrels, afgespoeld
60 ml rode wijn
4 tournedos à 200 g
2 el olijfolie
125 ml runderfond
125 ml crème fraîche
friet, rucola en fijngehakte bladpeterselie voor erbij
dinsdag 11 juni 2013
Linguine met asperges en gremolata
Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
250 g groene asperges, in dunne schuine plakken
150 g kerstomaten, gehalveerd
2 plakken ontbijtspek, kleingesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
5 takjes platte peterselie, fijngehakt
geraspte schil van 1/2 citroen
175 g linguine
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
250 g groene asperges, in dunne schuine plakken
150 g kerstomaten, gehalveerd
2 plakken ontbijtspek, kleingesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
5 takjes platte peterselie, fijngehakt
geraspte schil van 1/2 citroen
175 g linguine
maandag 10 juni 2013
Gegratineerde ratatouillerisotto
Recept voor 4-6 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 groentebouillonblokjes
2 el + een beetje boter
350 g risottorijst
300 ml droge witte wijn
1 gele paprika, in stukjes
Bereidingstijd
Ingrediënten
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 groentebouillonblokjes
2 el + een beetje boter
350 g risottorijst
300 ml droge witte wijn
1 gele paprika, in stukjes
zondag 9 juni 2013
Salade van nieuwe aardappels, asperges, haring en zeekraal
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
200 g zeekraal
10 witte asperges, in stukken van 5 cm
300 g nieuwe opperdoezer aardappels,
ongeschild en in stukken van 2-3 cm
4 nieuwe haringen
1 sjalotje, fijngesneden
2 el appelazijn
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
200 g zeekraal
10 witte asperges, in stukken van 5 cm
300 g nieuwe opperdoezer aardappels,
ongeschild en in stukken van 2-3 cm
4 nieuwe haringen
1 sjalotje, fijngesneden
2 el appelazijn
zaterdag 8 juni 2013
Wrap met rosbief en sinaasappelsalsa
Recept voor 4 wraps
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
4 tortillawraps
4 el pindakaas
4 el chilisaus
12 plakken rosbief
75 g gemengde bladsla
1 winterwortel, geschrapt en geraspt
2 sinaasappels, geschild, in kleine stukjes
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
4 tortillawraps
4 el pindakaas
4 el chilisaus
12 plakken rosbief
75 g gemengde bladsla
1 winterwortel, geschrapt en geraspt
2 sinaasappels, geschild, in kleine stukjes
vrijdag 7 juni 2013
Sliptong met mosterd-peterselieboter
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
1 el kruidenmosterd + 3 tl extra
4 el krulpeterselie, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 citroen, schil geraspt, helft uitgeperst, helft in plakjes
2 el notenolie
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
1 el kruidenmosterd + 3 tl extra
4 el krulpeterselie, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 citroen, schil geraspt, helft uitgeperst, helft in plakjes
2 el notenolie
donderdag 6 juni 2013
Gegrilde asperges met ardennerham
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
750 g aardappels, in stukken
zout en peper
12-15 witte asperges
1/2 bosje bieslook
1 el olie
3 el boter
100 ml melk
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
750 g aardappels, in stukken
zout en peper
12-15 witte asperges
1/2 bosje bieslook
1 el olie
3 el boter
100 ml melk
woensdag 5 juni 2013
Mac 'n cheese
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 60 minuten
Ingrediënten
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 g spek, zeer fijngesneden
3 el olijfolie
1 tl venkelzaad
2 el tomatenpuree
500 ml gezeefde tomaten
Bereidingstijd 60 minuten
Ingrediënten
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 g spek, zeer fijngesneden
3 el olijfolie
1 tl venkelzaad
2 el tomatenpuree
500 ml gezeefde tomaten
maandag 3 juni 2013
Risotto met rucola en pecorino
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
2 el olijfolie
300 g arboriorijst
250 g rucola
150 g pecorino
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
2 el olijfolie
300 g arboriorijst
250 g rucola
150 g pecorino
zondag 2 juni 2013
Zalmtaartje met koriander en mosterd
Recept voor 4 taartjes
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten
200 g zalmfilet
200 ml hete visbouillon
2 vellen filodeeg, ontdooid
50 g boter, gesmolten
100 g gerookte zalm, in reepjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 el zonnebloemolie
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten
200 g zalmfilet
200 ml hete visbouillon
2 vellen filodeeg, ontdooid
50 g boter, gesmolten
100 g gerookte zalm, in reepjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 el zonnebloemolie
zaterdag 1 juni 2013
Salade met kip en cashewnoten
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
2 el olijfolie
500 g kipfilet, in smalle repen
75 g cashewnoten
150 g gemengde bladsla
125 kerstomaatjes, gehalveerd
1 komkommer, in blokjes
1 bosje radijs, in plakjes
Abonneren op:
Posts (Atom)