Pagina's

zondag 5 april 2015

Op thee gerookte zalm

4 personen
1 limoen
2 tl venkelzaad
1/4 rode peper, in stukjes
1 tl suiker
4 stukjes zalm à 150 g
45 g rijst
20 g losse Fairtrade ceylonthee
50 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl garam massala
2 bosuitjes, in ringetjes
gestoomde rijst voor erbij

Bereiden: Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Wrijf het venkelzaad, de rode peper, suiker en 1/2 tl zout met het limoensap fijn in een vijzel. Wrijf de zalm in met dit mengsel.
Bekleed de bodem van een wok met een in vieren gevouwen stuk aluminiumfolie. Leg daar de rijst, thee, basterdsuiker en garam massala op. Zet een stalen stoommandje of hittebestendig rekje over het rijstmengsel, leg er een vel bakpapier op en leg daar de zalm op. Dek de wok af met een royaal stuk aluminiumfolie en sluit ook nog af met de deksel. Zet het vuur hoog en wacht 2-4 minuten tot er een beetje rook ontsnapt van onder het aluminiumfolie. Zet het vuur halfhoog en rook de zalm 7-8 minuten. Neem van het vuur en laat nog 10 minuten staan.
Serveer de zalm net de bosui, rijst en partjes limoen.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...