Pagina's

zondag 6 september 2015

Engelentaart met chocolademousse en tonkabonen


4-6 personen
6 eiwitten
1/2 tl vanille-extract
100 g kristalsuiker
90 g bloem
60 g poedersuiker
een snufje zout
100 g banketbakkers melkchocolade
1/2 tonkaboon
100 g volle room
cacaopoeder

Benodigdheden: Tulband bakvorm, handmixer, spuitzak.

Bereiden: Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eiwitten stijf met het vanille-extract. Voeg zodra er pieken ontstaan portiegewijs de suiker aan toe. Ga door met kloppen, de merengue moet stevig en glanzend worden.
Meng in een slakom de bloem, de poedersuiker en het zout. Zeef het mengsel boven de geklopte eiwitten en meng het voorzichtig met een spatel door de eiwitten. Schenk het beslag in de niet ingevette tulband. Bak ca. 45 minuten in de oven.
Haal de taart uit de ven en zet hem op een flessenhals om hem helemaal af te laten koelen alvorens hem uit de vorm te halen.
Bereid de chocolademousse. Laat de melkchocolade langzaam au bain-marie smelten en rasp de halve tonkaboon erin. Klop de volle room stijf en schep deze voorzichtig door de afgekoelde chocolade. De de chocoladeroom in een spuitzak en vul het gat in het midden van de taart ermee op.
Bestrooi de taart met een beetje cacaopoeder en serveer.

Bron: Saveurs

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...