Pagina's

vrijdag 4 september 2015

Kleine cakejes met verse geitenkaas, gerookte spekjes en kerstomaten


6 kleine cakejes
3 dikke plakken gerookt spek
150 g verse geitenkaas
100 ml olijfolie
2 el piment d'Espelette
3 eiwitten
150 g bloem
1 zakje gist
50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
12 kerstomaten
1 snufje zout

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de plakken spek in kleine blokjes. Verkruimel in een slakom de geitenkaas en roer de olijfolie, de blokjes spek en de piment d'Espelette erdoorheen.
Klop de eiwitten stijf met een handmixer tot er zachte witte pieken ontstaan. Roer de eiwitten voorzichtig door het geitenkaasmengsel.
Meng in een andere kom de bloem, de gist, de Parmezaanse kaas en het zout. Roer het bloemmengsel kort door het geitenkaasmengsel.
Giet het geitenkaasmengsel in de ingevette en met bloem bestoven cakevormpjes. Verdeel de kerstomaten over de cakejes en druk ze een beetje in het geitenkaasmengsel. Bak de cakejes ca. 45 minuten in de oven. Steek een vork in een cakeje. Als deze er droog uitkomt zijn de cakejes klaar.

Bron: Saveurs

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...