Pagina's

maandag 28 september 2015

Romige citroenlasagne met zalm en asperges


4 personen
350 g groene asperges
75 g boter
75 g bloem
1 l melk
1 citroen
200 g gerookte zalm, in reepjes
250 g lasagne
25 g parmezaanse kaas, geraspt
handvol basilicumblaadjes
ovenschaal van 1,5 liter, ingevet

Bereiden: (35 minuten, oven 45 minuten) Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de asperges in schuine plakjes van 2-3 mm. Laat de topjes heel. Kook de aspergeplakjes 2 minuten in ruim water met zout.
Smet intussen in een sauspan de boter. Voeg de bloem toe van bak 2 minuten zachtjes mee. Schenk langzaam beetje bij beetje de melk erbij en klop tot een gladde gebonden saus. Kook de bechamelsaus zachtjes 5 minuten. Zorg dat de saus nog redelijk vloeibaar blijft zodat de lasagnebladen het vocht straks goed op kunnen nemen om gaar te koken. Boen de citroen onder stromend warm water schoon. Rasp de gele schil fijn af en pers de vrucht uit.
Neem de bechamelsaus van het vuur. Breng de saus op smaak met de citroenrasp, de helft - of meer naar smaak - van het citroensap en zout en peper. Schep een laagje saus in de ovenschaal. Denk af met lasagnebladen. Verdeel er weer een laag saus, wat asperges en reepjes zalm oer. Maak zo meer lagen van lasagne, saus, asperges en zalm. Eindig met een royale laag saus en verdeel er de rest van de asperges en de zalm over. Bestrooi met de kaas.
Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk erdoor glijdt. Haal uit de oven en strooi een handje geurig basilicumblad erover.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...