Pagina's

dinsdag 1 september 2015

Rucola-quinoasalade met honingvinaigrette


4 personen
100 g quinoa
100 g kikkererwten
15 gedroogde abrikozen
75 g hazelnoten
2 lente-uitjes
2 avocado's
2 citroenen
1 el honing
4 el olijfolie
peper en zout
200 g rucola

Bereiden: Kook de quinoa ca. 10 minuten in ruim kokend water met wat zout. Giet af, spoel af met koud water en zet opzij. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze uitlekken. Snijd de abrikozen in drieën. Hak de hazelnoten grof en rooster ze bruin in een droge koekenpan.
Snijd de lente-uitjes in ringen. Schil de avocado's en snijd ze in reepjes. Besprenkel methet sap van 1 citroen.
Verwarm de honing en meng met de olijfolie en het sap van de overige citroen. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rucola, de abrikozen, de kikkererwten, de hazelnoten en de avocado's, de quinoa over een schaal. Verdeel de honingvinaigrette over de salade en serveer.

Bron: Saveurs

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...