Pagina's

maandag 19 oktober 2015

Biefstuk met mie en bbq-saus


4 personen
4 dikke biefstukken à 200 g
4 el olie
zout en peper
4 el sesamzaad
1 el suiker
4 el sojasaus
425 g passata
250 g broccoli, roosjes
300 g wortels,in reepjes
150 g peultjes, in stukken
1 rode paprika, in reepjes
250 g mie

Bereiden: (1 uur) Verwarm de oven voor op 100 graden, 75 graden hetelucht. Laat de biefstukken minimaal 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Dep droog.
Verhit 2 el olie in een grote pan. Bak er het vlees ca. 2 minuten per zijde op hoog vuur in. Breng op smaak met zout en peper. Neem de biefstuk uit de pan en houd het bakvet apart. Wentel de biefstuk in het sesamzaad en leg in een braadslee. Bak ca. 30 minuten rosé.
Karamelliseer voor de saus de suiker kort in het bakvet. Blus af met de sojasaus en de passata. Breng de saus aan de kook en kook ca. 10 minuten in. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de mie in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit 2 el olie in een wok of grote pan. Bak er de mie ca. 10 minuten in. Voeg na ca. 5 minuten de broccoli, wortel, peultjes, en paprika toe en bak al roerend mee. Breng op smaak met zout en peper. Neem het vlees uit de oven en laat kort rusten. Snijd het in plakken en dien op met de mie en de groenten.

Bron: Koken & Genieten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...