Pagina's

zondag 11 oktober 2015

Cobbler met pruimen in gekruide wijnsaus


6 personen
12 pruimen, gehalveerd
225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl gemalen kaneel
125 g koude boter, in blokjes
125 g donkerbruine basterdsuiker
1 ei
1 el heel fijn gesneden rozemarijnnaaldjes + extra takjes voor garneren
125 ml karnemelk
100 g geschaafde amandelen
lobbig geklopte room of crème fraîche, voor serveren
ovenschaal 2 liter

Wijnsaus: 
450 ml rode wijn
110 g kristalsuiker
2 el rode bessengelei
2 steranijs
2 kaneelstokjes
3 kruidnagels
schil van (bio)sinaasappel, in reepjes gesneden

Bereiden: (30 minuten, oven 40 minuten) Verwarm voor de wijnsaus de wijn, suiker, rode-bessengelei, specerijen en sinaasappelschil in een pan op middelhoog vuur. Roer 1-2 minuten tot de suiker is opgelost. Kook nog 15 minuten tot het vocht gereduceerd is en siroopachtig. Zeef boven een kom, gooi de vaste delen weg en laat afkoelen.
Verarm intussen de oven voor op 180 graden. Leg de pruimen met de snijkant naar boven in de ovenschaal en bak ze 10 minuten of tot de zacht zijn.
Zeef intussen het bakmeel en de kaneel boven een kom en wrijf er dan met je vingertoppen de boter doorheen tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim. Voeg de basterdsuiker, rozemarijn, karnemelk en het ei toe en roer alles door elkaar. Zet het beslag weg.
Neem de pruimen uit de oven. Besprenkel met 250 ml van de wijnsaus en schep er dan eetlepels vol van het beslag op. Bestrooi met de amandelen en bak de cobbler 30 minuten of tot hij goudbruin is.
Garneer met de takjes rozemarijn en serveer met de rest van de gekruiden wijnsaus en de room of crème fraîche.

* Rode-bessengelei koop je bij delicatessenwinkels, of vervang het door bv.. cranberrygelei of compote.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...