Pagina's

zaterdag 3 oktober 2015

Kip Wellington met romige doperwtensaus


4 personen
1 el olijfolie
4 kleine kipfilets
20 g boter
1 kleine ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
250 g champignons
1 el verse tijmblaadjes
8 plakjes diepvriesbladerdeeg, net ontdooid
1 ei
125 ml witte wijn
125 ml kippenbouillon
125 ml slagroom
110 g diepvriesdoperwten

Bereiden: (20 minuten, oven 20 minuten) Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Bak ze 2 minuten per kant tot de ze licht kleuren. Schep ze op een bord. Laat iets afkoelen.
Verhit de boter in de pan op matig vuur. Bak er al omscheppend de ui en knoflook 3 minuten in. Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten of tot het vocht is verdampt. Voeg de tijm en wat zout en peper toe. Schep in een kom. Laat enigszins afkoelen.
Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot 15 x 20 cm. Leg op elk lapje deeg een kipfilet. Schep het paddenstoelenmengsel erop, vouw het deeg eromheen zodat de vulling goed omsloten is. Roer het ei los met 1 el water en bestrijk het deeg hiermee. Bak de pakketjes 15-20 minuten met de naad naar beneden in in de oven goudbruin.
Schenk intussen de wijn de koekenpan. Laat 2 minuten koken op matig tot hoog vuur. Voegde bouillon toe en laat 2 minuten inkoken. Doe de room erbij en laat 3 minuten inkoken. Voeg de doperwten en wat zout en peper toe en laat 1 minuut doorwarmen. Serveer de kip met de doperwtensaus.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...